2023. október 3-án több, mint 230 kollégánk részvételével került megrendezésre az éves Céggyűlésünk.

A rendezvény célja az volt, hogy betekintést nyerjünk a mögöttünk álló üzleti évbe, felidézzünk néhány sikertörténetet, elgondolkodjunk az előttünk álló kihívásokon, és rávilágítsunk az elkövetkező évek növekedési stratégiáinak víziójára. A Céggyűlés egyértelmű céljai voltak, hogy ne csak szakmai előadásokat kínáljon, hanem nagyfokú interaktivitást és reflektivitást is biztosítson kollégáink számára, hogy valós idejű visszajelző űrlap segítségével bevonhassuk őket a program minden egyes részébe.

Az első előadás Dr. Várady Péter nyitóbeszéde volt, amely a HEITEC Hungary és a DMG MORI HEITEC Digital cégek összes munkatársához szólt. Ügyvezetőnk reflektált mindarra a közös erőfeszítésre, amit a kollégák az idei évben a vállalat sikereiért tettek, kiemelte a legfontosabb mérföldköveket és köszönetét fejezte ki a munkatársak felé. Dr. Várady Péter nem csak kiemelte a kulcskompetenciáinkat, hanem azokat perspektívába is helyezte, hogy megmutassa, mennyire versenyképesek vagyunk az iparágban. Az előadás egy rövid filmmel zárult, amely egy maroknyi elégedett partner üzeneteit foglalta össze, és kifejtette, milyen előnyökkel jár a HEITEC Hungary-vel és a DMG MORI HEITEC Digital-lal való együttműködés.

A következő szekciót Pálfalvi Csanád, operatív vezérigazgató és Várady Zsolt, a HEITEC Hungary üzletfejlesztési vezetője mutatta be. Pálfalvi Csanád elsőként az alapvető üzleti egységekben végrehajtott szerkezeti átalakításokra reflektált, amely a kompetenciáink stratégiai összehangolásának eredménye. Majd folytatta annak ismertetését, hogy milyen előnyökkel jártak ezek a kiigazítások. Várady Zsolt megragadta a pillanatot annak bemutatására, hogy a HEITEC hogyan halad előre az új ügyfelekkel való partnerség kiépítésében és milyen gyakorlati lépéseket teszünk annak érdekében, hogy vállalatunk láthatóbbá váljon a piacon. Zárásként egy újonnan debütáló sales videó került bemutatásra.

Boros Ferenc, a DMG MORI HEITEC Digital ágazatvezetője lépett a színpadra, és beszámolt a DMG MORI-val való együttműködés legújabb eredményeiről. Beszédében kiemelte a kollégák növekvő felelősségét, az új szerepek megjelenését és a növekvő bizalmat. Emellett felvázolta az EMO ipari szakkiállításon való közreműködésünket, végül pedig a „Merjünk bátrak lenni!” üzenettel összegzett az előadását.

Szünet és frissítők után Gyovai Dániellel, a DMG MORI HEITEC Digital digitális értékesítési vezetőjével folytattuk az előadásunkat, aki a DMG MORI digitalizációs víziójáról mesélt. Beszélt arról, hogy milyen fontosak azok a digitalizációs erőfeszítések, amelyeket a gépgyártó tesz az ipari gyártás forradalmasítása érdekében. Az EMO-n debütáló digitális termékünkről is hozott néhány betekintést és piaci visszajelzést.

Belsős előadásaink zárásaként kerekasztal beszélgetést tartottunk egy mindig aktuális témáról: az ütemterv és a jövőkép fontosságáról a sikeres projektekben. A különböző szempontokat vitattuk meg egy projektvezető, egy product owner, egy scrum master és egy Devops mérnök bevonásával. Selmeczi András, Pásti Szabolcs, Balázs Bence, Török Zoltán segítségével feltártuk, hogyan határozzák meg a különböző munkakörök a roadmap-et és a víziót, és milyen lépéseket tehetünk, ha valamelyik, vagy mindkettő homályos vagy nem létezik. Arról is vitatkoztunk, hogy milyen felelősségei vannak az egyes szerepköröknek ezen üzleti iránytűk kialakításában vagy finomhangolásában, és hogy mitől lesz egy projekt a végén sikeres.

A kerekasztal beszélgetés után teret nyitott a kötetlenebb témáknak.
Elsőként Dr. Kása Ferencet, a Neumann Nonprofit Kft. mesterséges intelligenciáért és adatokért felelős szakdiplomatáját köszöntöttük, aki a mesterséges intelligencia fejlődésének legújabb trendjeiről beszélt. Az előadó mélyen beavatott minket a technológia jogszabályi helyzetébe, a mesterséges intelligencia kezelésének várható szabályaiba az EU egész területén, és gyakorlati példákat hozott arról, hogyan használják a technológiát az IT és más ágazatokban.

Utolsó előadónk egy sportlegenda volt. Néhány percig tartott, amíg bemutatta az összes eredményének, érmének, győzelmének listáját kalandos úszó pályafutása során. Risztov Éva megosztotta történetét egészen kisgyermekkorától az olimpiai játékokon szerzett aranyéremig. A motiváló beszéd igazi érzelmi hullámvasútra késztette a hallgatóságot, kiemelve a magasságokat és a mélységeket egyaránt, valamint annak szükségességét, hogy soha ne adjuk fel álmainkat.

A Céggyűlést álló büfé és remek, kötetlen beszélgetések zárták kora estig.